Jumaat, 23 Mac 2012

ke Mat.ta Fai.r....

Last Saturday, 17 Mac, aku pegi Matta Fair dgn hubby dan juga PA dia, Nadia.... pegi mencari tiket ke Boston, US for trip in April nanti.... kami sampai kat PWTC around 9.30 am....  walau matta fair open at 10 am..... tapi org dah muoa ramai.... parking pun almost full kat bawah the Mall tu... maybe exhibitor transport yg byk kot..  he he
 at 10 am.... tiket kaunter masih kosong


Tapi sebb masih pagi dan awal, dapat gak lah parking kat situ....
at 10 am masih kosong
 
Sebelum masuk matta fair, kami sarapan kat Starbuck cafe tu..... masing2 minum coffee yg sedap dan sandwich ayam dan tuna.... no doubt, sandwich starbuck memang best... dan coffee nya juga yea.... feeling2 aku kat US lak....

Macam biasalah matta fair ni kena beli tiket or wrist band dia rm3.... tp sebb hubby pemegang credit card relate to that fair maka free lah ek... org tak brp nak ramai lagi so senang sikit nak jalan2 cari booth yg boleh offer tiket murah.... bahu pun tak berlanggar2.... klu tak, nak cari satu hal, nak jalan satu hal, nak tanya kat ticketing tu pun satu hal....

Kenapa beli kat matta fair?? sebabbbbb.... tiket aku adalah di tanggung oleh aku sendiri, bukan oleh company hubby.... so, kena lah susah2 sikit gi rikki tiket murah....kenalah cari tiket yg reasonable...   lagipun comp hubby aku bukan lah besar pun....
sehari lepas tu tiket yg sama, flight yang sama  telah melonjak lebih dr 1k.... sebb ada partner hubby yg nak ikut sekali minta tengok kan tiket dr carrier yg sama....
 
ini gambar2 sekitar dalam dewan matta fair tu
aku dan Nadia dia booth Malaysia Airlines dgn kaler mas yg baru... biruuuu....

Dia atas ni adalah maskot pelancongan Indonesia... aku tanya maskot ini mewakili apa?  Yg purple tu Firefly dan yg Kuning tu butterfly... dan dia kata ini specially utk visit Solo,Central Java... every 31 June ada pesta firefly dan serangga2 di Solo... so diorg mmg promote acara tu besar2 an..... 



Ini adalah booth Parlo travel di mana miss fee ini adalah sgt rajin dan sgt sabar melayan kami yg nak cari tiket terbaekkk sekali.... imagine 2.5 jam utk cari 4 seats to Boston.... ok why so long?... sebabbbb.... semua flight yg kami nak amik ada yg menawarkan tiket murah mcm Mas dlm 3900 tp final destination adalah LAX which jauh sgt lah dr Boston... so nanti kena gak amik domestik flight lain dan tambah nilai kpd harga tiket to Boston... so better amik flight ke NY, which is nearest to Boston.... pastu aku agak cerewet, tak mo naik carrier other than Mas, Qatar, Etihad or Emirates... sebb nak jaga tekak ha ha ha

So dr NY maybe kami sewa wagon dan hubby drive ke Boston.... aduhaiii... aku tak penah lagi merasa naik other than flight ke mana2 destinasi sepanjang ikut hubby ke US.... Tapi sebb this is 2nd visit hubby to Boston, maka aku kena percayakan dia.... takkan dia nak penaya aku kan?... lagipun itu adalah new experience utk aku gak..


Nadia sempat lagi report duty kat  tunang... he he (dia tak perasan ni gambar ni di ambil...)

Kami keluar dar dewan exhibition tu dlm pukul 3 pm.... tu diaaaaaaaa org beratur nak beli tiket ke matta fair punya ramai mcm ulat..... sebb tu bagusnya keluar pagi2 utk elakkan bau ketiak orang he he he....



3 ulasan:

green berkata...

boston 2012 user conference

mzhany berkata...

kak atiiiiiiee....
ahahahaha nak order, ahah lanyard je. nnti pas duit kt ajak;)

igt nk pesan purse, tp takot ajak tak reti...huhu ni kak tie pergi gak sonang la kan. hehehe...

SweetYatt berkata...

dear hani, nanti bagi kod no dan gambar kat Ajak, bersama duit nya, kak atie akan pilihkan... he he he