Isnin, 19 September 2011

macam tak gosok!!

Morning.... 

hari ni aku aku agak kelam kabut... bangun seawal 5.30 pagi goreng ikan talapia beli kat jerantut hari tu, pastu buat cicah kicap farah request.... ok clear dah semua bab masak bekal anak.... 
hari ni hubby keluar awal sebb bos US dia turun KL for the very important meeting... berkampung kat KL selama seminggu.... maka selama seminggu ni aku akan be on my own utk uruskan anak2 sebb masa yg tak menentu nak balik nya en hubby ku itu....seawal jam 6.30 pagi hubby dah kuar ke KL... 

so whats next?... selalu pagi2 lepas masak, aku kemas dapur dan letak masakan ku atas meja, sejukkan.. siapkan  dgn tupperware dgn plastik dgn tissue sekali utk hubby tapau kan lauk anak2 ku, then aku naik utk mandi solat semua.... tp hari ni, aku kena buat sendiri... waaaaaa tak cukup masa.... farah pulak kena tumpang Dr Hashim utk gi sekolah..... aku kena tunggu Muiz naik van sekolah dulu baru leh kuar hantar baju sek petang Muiz ke rumah Kak Ain.... lambat lah pulak dr hashim ni dah kul 7.10 am dah ni.... aku kalau lambat2 ni mulalah menggelatar anggota badan.... dah terbiasa perangai tu punctual... tp tak leh nak hantar Farah sebb aku pun tak siap lagi.... 

ok... Farah dgn Muiz dah pegi... gosok tudung lak... kebetulan iron board tu dr malam td mmg kat depan tibi budak2 menggosok baju sekolah sambil tengok tibi.... sebelum tu siap lah aku switch off plug tibi tu bagai sebb nak kuar keje kan...... 

cewahhhhh dgn perasaan yg nak cepat nya aku pun on iron dan menggosok lalalala tudung aku.... hari ni pakai tudung kaler belang merah hitam..... gosok punya gosok..... tudung aku komot lagi... komot tu wrinkle lah.... wrinkle tu kedut lah...... 

Iron lagi.... komot lagi.... ehhh.... naper ni? iron tu suam2 gak .... iron aku rosak ke? ooo tidakkkk.... pusing to maximum level kepanasan iron.... buatnya betul2 dia tiba2 je panas mau berlobang tudung aku...... iron lagi ni penuh perasaaan...... ishhhh tak puas hati lah... awat iron aku sejuk?.... 

Rupa2nya.................. ohhhhhh tidakkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!! aku switch off plug tibi yg connect sekali dgn extension wire tu.... plug iron kat extension wire tu........... waaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! nangeh nangeh........ dah lah lambat..... oklah belasah je lah..... pantang aku tul kalau pakai tudung tak gosok ni..... ropa org tak terurus.... muka berbedak tp tudung tak bergosok..... ha ha ha ha... kelas kau jahhh...... pakai jelah.... 

sampai opis... dah temalu ni sebb rasa mcm obvies jek kekedutan tahap melampau tudung aku.... tak sanggup nak join diorg morning briefing.... rupa2nya Ima perasan tudung tak bergosok..... waaaa maluuuu.... ha ha ha.....

ha nampak tak komot2 tu?... eee bughok kan?


ok.... soalannya...... 

1)  perlukah tudung tu di gosok nak pegi keje?
2)  perlukan rasa tak selesa bila pakai tudung tak bergosok?
3)  perlukan rasa tak lawa bila tudung tak bergosok?


sila jawab sendiri ek......

tp bagi aku, tudung kalau tak bergosok umpama tak pakai tudung lah kuar rumah..... muahaaaaaaaaaaaaa....


1 ulasan:

mzhany berkata...

sy kan, semua tudung lepas beli, basuh and iron...lepassss tu tak iron dah...ahahaha main taram jer, tapi semua tudung sy tuh jenis kain tak kedut laaa. nak nak yg denim tuh, sgt beshhhh ;)