Isnin, 31 Januari 2011

Farewell Zakiah + Birthday Jan 2011

 Hari ni, dah plan baik punya buat jamuan Harijadi yg pertama utk member club dan sekaligus jamuan perpisahan Zakiah aka Makcu.... emmmm sedih gak buat majlis perpisahan makcu ni, sebb dia dah lama dgn kami, dah berbelas tahun keje... walau pun dia garang dan tegas tp hati dia baik sgt.... aku suka berkawan dgn dia walau aku ni tak sepadan dgn dia sebb dia tinggi.... aku comel.... he he he.... 

Makanan seperti biasa, order dgn catering kak ros.. alhamdulillah, walau aku tak dpt makan, tp diorg puji sedap... dan ada hadiah juga utk birthday boys....motivated Mug utk birthday boys, dan jam utk makcu.. ini small token jek... memandangkan En. Adnan dan Mr. Pang tak ada pada hari ni, maka hadiah diberi kepada yg ada jek lah...

 
 Makanannya adalah sambal udang petai, nangka + daging masak lemak cili padi, ulam2 + sambal belacan, sayur kobis masak kicap & puding cocktail.... 
dimakan bersama nasi putih... 


Seronok kan dpt makan2 selalu kat jamuan opis...opis org lain confirm tak ada buat makan2 selalu mcm ni kan? ce lah korang tanya opis PM ke, opis chairman mana2 kat selangor ni.... tak ado nyooo.... 
emmm.. mana masing2 tak tembun....semuanya suka makan... walau apa pun, kami mmg seronok dan serasi bersama... 

Majlis penyerahan hadiah... 
Happy birthday En. Sulong
Happy Birthday Tengku
hadiah utk makcu sempena perpisahan dia dgn sapura
MC of the day... jawatan tetap nampak gayanya...
awek2 cun kat opis aku... yg paling cun, yg tengah tu... phewiiiittt....

sila.. sila... lambat tak leh makan....

bincang nak amik sapa lak nak ganti zakiah ek....
Nurizan dan Tengku

tukang jaga hadiah... takut hadiah kena kebas... ini, bila lagi nak amek hadiah lak ni? sama dah umur berdua ni...

sungguh khusyuk sekali....
sedih aku tengok makcu sedih... aku tau dia nangeh masa en sulong bagi speech utk dia... aku pun sedih gak...
tapiiii.... en salleh tak sedih.... suka aje dia haa he he he....
sempat lagi cari salah kat hadiah utk makcu tu.... observer tul....

 Makan time.....


4 ulasan:

♥S@R@♥ berkata...

sara rasa sara org paling last tau makcu berhenti..tekezut & memang terkezut..sob..sob

apa2 pun menu yg akk pilih memang sedap..sara yg dah berminggu xlalu makan nasi hari ni bertambah lak..hehe tq kak

Mummy `Aish berkata...

Pesal gmbr sy takde ni..huhuhu..
Kak Zakiah nangis ek..huuhu..ni second time sy tgk dia nangis di sebabkan speech psl perpisahan dia..huhu..tp kali ke 2 ni..sy maintain tak nangis..hahaha..yg 1st tu tak leh nak cover..hahahahah..
I'm so proud to be her staff..

SweetYatt berkata...

sara, bukan sara je... rasanya ramai tak tau... sob sob... dia act normal je kan? sodap ke menu tu? emmm akak bab menu ni mmg sgt tidak kejam.. semuanya sgt sedap...
akak tau, sara tambah nasi tadik... kenyang baby sara ek.. he he he

SweetYatt berkata...

eh akak mmg perasan kau tak glemer hari ni, kamera akak tak dpt detect kau lah... ke kau dah menjadi ayu maka kamera akak tak kenal kau hu hu...
yes maryam.. .she's the best lah...