Selasa, 8 Oktober 2013

Rumah pertama kami..



Ini rumah aku masa aku mula2 beli rumah back in year 2001.... terletak di Tmn Desa Saujana, Sg Merab Dalam... sebelum kami beli  rumah ni kami duk kat flat je kat fasa 4 tu.... area rumah ni dulu, tak ramai yg nak duduk kecuali org2 kampung situ jek... punyalah hulu nya.... jalan pun kecik jek... tp sebab itu je rumah yg mampu milik aka murah untuk poket kecik kami ni.... maka belilah walaupun jauh... once penah lah sedara hubby ckp, lepas ni tak nak datang dah rumah along ni sebb hulu sgt.... huhu....

Alhamdulillah.... sungguh tak nyesal beli rumah ni... di samping ianya rumah teres, 3 bilik nya.... kejiranan kami sangat lah baik dan aman... sumpah tak nyesal beli rumah ni.... 

tahun 2005, hubby beli rumah teres 2  tingkat lak, kami pindah ke luar sikit dr kawasan rumah ini... since then, rumah tu kami sewakan... setakat ini, rumah ini dah disewa kepada 3 penyewa... macam2  ragam penyewa kami... tp so far semua ok... 

Penyewa yang terakhir ni je agak lama menyewa dengan kami.... 5 tahun... tanpa sesen pun kami naikkan sewa rumah... tp dia pun tak byk karenah... 

setiap kali kami sewakan rumah pada org, kami pasti akan cat baru rumah tu... cat kaler putih jelah... kalau penyewa nak kaler lain... sila tanggung sendiri lah... sebb yg duduk tu diorg bukan aku.... 

Kami plan nak renovate sikit rumah ni dan extend dapurnya bagi lagi besar.... dijangka kan rumah ni open for sewaan pada bulan Januari depan... 

walaupun rumah ni mcm ni, setakat ni dah ramai org call nak  booking rumah ni utk disewa... yg nak minta beli pun ada.... tapi kalau nak beli, mmg aku tak bagi lah... ini adalah harta yg suami aku bagi kat aku.... 

 Lepas ni aku nak transform rumah ni ikut kesesuian  untuk disewa.... buat pagar baru.. .bina tembok... rumput2 tak mo dah...
 


2 ulasan:

NURSHAKIRA ABDUL HALIM berkata...

buat tak tau je apa orang cakap kak, yang penting duit poket kita ni ha :) Allah tu dah susun rezeki untuk kita semua, cuma tunggu masa jekan? :)

Entry Terbaru : http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/10/bikin-dialog-gambar-minah-ni-kalau-nak.html

Reen Othman berkata...

kak...jika rumah tersebut masih available saya ingin sewa.bekerja tetap di uniten dan akan berkahwin pada januari 2014.

azureen_reen@yahoo.com
0163440796