Jumaat, 25 Mac 2011

Orlando... hari pertama ku...

 22 Mac. 2011

Welcome to Orlando
 Ok, sambung entree semalam.... hari pertama sampai ke Orlando International Airport cepat 0.5 jam awal dari jadual... racing di udara apa pilot ni?... biar betul.. racing dgn burung ke bintang?... anyway, alhamdulillah sampai dengan selamat... pilot nak racing dia punya pasal, tp aku tetap kena bau kentut mat salleh dlm flight tadi.. hampeh tul... Masa kat sini lewat 12 jam dr Malaysia.  Kalau kat KL 6 petang, kat orlando baru nak masuk pagi hari yg sama.  Suhu kat sini lebih kurang sama lah dgn kat Malaysia.... so, tak byk beza lah... 
kat belakang tu adalah terowong train ke satu2 terminal.. cantik kan?...
Sesampai je kami kat hotel, kami tak leh check in lagi sebb kami booking bilik hari tu hanya boleh masuk kul 3pm jek.  So kami terpaksa jalan2 dulu sementara nak tunggu pukul 3pm.  Kami cuci muka, gosok gigi, ganti apa yg patut... yg patut patut je lah.... yg tak patut tu agak2 lah ek... semua tu kami buat kat restroom hotel jek... belasah je lah cik kak.. janji selesa... maka baju tak berganti, yg berganti suar jek sebab ehem ehem... ha ha ha...
waffle gambar mickey... brekfes kat hotel sebelum jenjalan...
Kami decided utk pegi ke Premium Outlet dulu berlatih membeli belah, esok hari nya baru kami pegi Disneyworld.... Letih nak gi disneyworld dulu dgn jetlag nya lagi.... si Oily dah nampak tumbang dah, tp si Azza superb.... sempoi habis minah tu... energetic.... best buat kawan ni... he he...

Maka kami ke Premium Outlet yg berdekatan dululah.... tapi kan, kat sini tak best lah... jauh jauh sungguh nak pegi ke mall2 yg berhampiran... mati kutu gamaknya kalau tak tau dan tak ada kawan. Memandangkan hubby ada 2 hari spare time kat sini, dia bawak kami jalan2 dulu... best arr....

Tapi mencik tau... sebelum kami beli tiket Disneyworld, utk mendapatkan discout RM50 sorang utk theme park tiket tu, kami kena gi dengar promotion hotel Widham, ala2 Bukit Merah Lake Town Resort lah ni.  Dia kata dlm 90min jek, maka kami kira takat nak dgr promotion kondo resort yg kami tak akan beli, apa salahnya.. so kami pun pegi lah berempat.... tapi kan... punyalah lama dia amik masa dekat 3 jam utk pujuk hubby dgn oily beli hartanah tu.... aku dah naik rimas dah ni.... mana taknya... masa dah berlalu lama... kepala otak dah pikir nak shopping, dengan tak larat jetlag lagi ni.... yang hubby lak, kalau dah jenis businessman, dilayannya org tu konon nak challenge dia punya negotiation utk buat experimen peribadi lak... aduhaiiii....
posing kat Widham resort... cantik ukiran tangga dia.. aku dgn azza nak buat kat rumah kami lak... boleh? he he
inilah rupa hartanah yg nak dijual oleh diorg kat kami, ingat kami mampu nak beli? bulan2 mmg lah murah, tp nak terbang kat sini utk bercuti tidak sama sekali lah....
 Maka dah agak petang kami baru bertolak ke Premium Outlet dia.... ishhh rugi masa tul he he... so, apa lagi? mari mencari apa yg dah ada di hati....


tempat wajib nak amik gambar kat mana2 premium outlet yg aku pegi... ha ha

mencuba kasut baru... memang purposely nak beli kat sini...
sapa tak giler bila sampai kat outlet kat sini? confirm mesti sambar punya...
haa yg tu lawa.. ranggi...
 wah kan main lagi soping kat sini.... ini baru sikit jek... baru cuci2 mata... barang2 kat sini harga memang murah2 giler.. tak kisahlah kalau nak kata aku beli di premium outlet... tp boleh dapat harga less than RM100 utk sepasang kasut nike... malah, kasut tu pun tak tentu ada kat malaysia... maka rugilah sapa2 yg tak beli kan?... setiap tahun kami ke US, kami memang akan soping kasut2 sukan, kasut bola utk anak dan apa2 saja yg boleh dibeli di sini dgn harga murah dari kami beli kat msia.... dah alang2 datang kan? korang tengoklah betapa besar nya section kasut dia kat sini... itu belum section lain lagi...
bayar time... bila tang bayar ni, aku duk jauhhhhh dari kaunter... he he..
tengah tunggu Oily dgn Azza... Ya Rabbi... mata aku masa ni nak lelap aje dah... tersangat lah ngantuk... tp muka tetap comey... muahaaa...
Maka, itu saja citer di hari pertama aku di Orlando..... tidur time... balik bilik pukul 6, sampai bilik terus tidur tak sedar dunia.... punya lah letih...

End of day 1 di Orlando...

2 ulasan:

mzhany berkata...

kaktie, sy nampak COACH...huhuhu tak sambar ker?

SweetYatt berkata...

tak sambar kau kata??? tunggu jap lagi update lagi ek.... setiap tahun duk beli itu barang je lah...
bini ensharo beli lagi haru.... berbakul2 beli coach... tau dia kat sini murah...
haaaa... jgn kirim coach ek... ha ha...