Sabtu, 26 Mac 2011

Orlando... hari ke 3

Hari ni kami decided nak amik bus ride untuk jalan2 ke Intl Premium Outlet, I-ride..... Bas ni kena beli tiket dulu baru boleh naik.  Seorang kena bayar usd2 utk perjalanan sehari.  Hubby dgn Oily kena study mcm mana nak naik bas tu.... aku? aku study gak, tapi study facebook lah.... alah... diorg kan ada, naper nak pikir sama? cewahhhh... sungguh tak bertoleransi.... bila hubby dah start meeting....mulalah pening yea.... ha ha... ok ok.... pening kejap je tak pe...

ini yg aku katakan.... study.... ha ha... eh betul.. diorg tgh serius tu...syyyy....
pagi hari di Intl Blvd.... tengah lengang sebb awal sgt pagi ni.... org msia mmg suka jalan pagi2...
i-ride route map... bas route ikut kaler...
tiket... ishhh tak elok lah kau pakai contact lense yat.... hu hu..
Dalam perjalanan kami ke pit stop no 1 which is Intl Premium Outlet, ada macam2 tempat yg boleh kita lawati... salah satu nya Wonder Works.... di mana rumah ini dibina secara terbalik... atap kat bawah, tapak kat atas... wonder kan? interior dia pun semua nya terbalik... tangga lampu semua terbalik.... superb..... 
awesome!!!
ini bentuk sebenar rumah ni
bukan kami yg terbalik yea... rumah tu yg terbalik... kami waras...
 ok.... now... yg ini lak... diorg ni terlalu berseni sampai semuanya senget benget...
kat belakang tu bangunan Ripley's Believe It or Not...
 

mari terbang... he he
Titanic Museum... tak masuk pun dlm museum dia.. just looking around jek...
 Tengah jalan2 tu hubby ternampak lah Indian Cuisine yg kami duk surf dlm website Zabihah Halal Food distribution.... alhamdulillah.... kami jumpa kedai yg serve halal food.... giler lapar perut kami 2 hari tak makan nasi... eh 3 hari lah campur dlm flight aku tak makan nasi gak... hu hu... sebb tu kurus... ha ha ha... 
punya daring makan tu... sib baik sedap kari dia....
lauk nya ayam jek... tp sodap ajelah... belasah je... buffet lunch dia usd10/pax..
Lepas makan, dengan tenaga penuh di badan bagai ultraman lepas charge battery, maka kami berjalan lagi dengan penuh semangat ni.... mana tak semangat, sebb lepas ni nak ke Intl Premium Outlet lak haaaaaaaaa... tempat yg kami2 berjantina pompuan ni teruja nak pergi... 

Yehaaaaaaaaa... Orlando International Premium Outlet... Pit stop dia No 1, kira hujung perhentian lah ni... jauh gak lah kami berjalan dgn bas tu.... 

kalau korang, tak teruja ke dpt pegi ke outlet ni? tak kiralah factory outlet ke... dpt gak merasa nak tangkap apa yg patut...
Kat outlet ni bukan barang2 yg immitate ok.... ini barang2 pattern lama dan bukan paling latest... but still ok dan sebb tak semua barang ni dibawak masuk ke malaysia kan? so, apa lagi... mari kita membeli belah...

Aku sebenarnya suka pegi tempat ni, sebb hubby tak berkira dan tak jaga stended nak pegi tempat2 mcm ni, sebb masih kira ori... kami pun bukan dr golongan bangsawan yg tak boleh nak jejak kaki kat tempat mcm ni... sila ukur baju di badan sendiri ek... 

 Kedai wajib singgah hubby... Outlet Harley... walau dia tak punya motor Harley tp dia tetap berjiwa bikers... kat kedai ni punyalah byk accesories Harley... naik giler nengoknya... kalau lah Kawasaki ada this kind of outlet kan?... dah tu budak yg jaga kedai tu pulak punya berjiwa Harley sampai dia citer kat kami yg minggu depan dia akan graduate dr Harley school... Harley school tau... mmg speciality in Harley saja... dasat kan mamat ni.  Hubby aku pulak mmg ada knowledge psl harley suka lah mamat tu bersembang.  Cita2 dia nak buka kedai Harley mcm tu... bila aku ckp congratulation on your graduation, dia punya suka lah... bagus kan... itu dinamakan semangat.... bukan semangat merempit jek.... 

Ok ini pulak gambar kat outlet Nike.. ok entree sebelum ni ada kedai Nike kan? imagine ek, kedai ni 2x ganda besar dr kedai yg kami pegi first day tu.... mak datuk.... lagi besar.... hubby giler beli seluar bola utk muiz, tambah baju bola utk muiz.... hubby cakap, seronok dpt beli baju dan boot bola utk anak... tak payah nak pikir utk diri sendiri sebb datang ke negara uncle sam ni pun dah kira satu reward utk dia... ooo hubby.. sweet nya....
 Tapi kan hubby, statement tu agak menggugat sikitlah... sebb kita belum pegi kedai Coach lagi hu hu.... adakah wajar aku berfikiran sama mcm hubby??? waaaaaaaaaaaaaa nehi.... nehi.....

Nike store
kat Coach Outlet... membeli wristlet utk buah tangan...


Lepas pegi outlet ni, kami naik taxi pulak ke Florida Mall.... katanya mall terbesar di sini.  Memang pun besar.... kat sini ada Apple Center.... ada Butik Coach.... cewahhhh..... 

Tapi kesiannnnn..... iPad2 yg hubby cari habis... sold out di Orlando... kelakarkan?
dpt pegang pun jadilah...
 
jeng jeng jeng.... its for me... thank u hubby... yes yes...
haaaa ini baru betul2 kat butik Coach kat Florida Mall.  Yang kat belakang tu, Azza beli coach gak... amboi...byk memborong tu....  si Oily dah topang dagu dah tu... jap lg kalau azza tambah mau jatuh dagu dia... he he he... alah sekali sekala... mcm aku, setahun sekali je beli handbag... kat US... ha ha ha.... bukan apa... murah.... org lain beli mahal, kami beli murah jek...

kepada kawan2 yg kirim coach kat aku, sori lah aku serabutlah nak belikan utk org... aku punya barang pun ada list nak beli... he he he... minta maaf lah yea... aku pun terkejar2 nak beli barang... masa suntuk... lagi2 mall ni jauh dr hotel, kalau dekat boleh gak ulang2 pegi... please dont ge me wrong k... think positif please...

peace no war.... ha ha ha....

Tammat hari ke 3 ku....

2 ulasan:

mzhany berkata...

waaaa coach...tp betol la kakti, susah jugak nk belikan org punye kan..hehehehe sy faham.

owhh sold out ke ipad2? gile kentang laju je habis...

SweetYatt berkata...

susahnya buka apa hani, coach ni ada mcm2.. tak sama dr satu outlet ke satu outlet. tk pening ke kepala kak tie nak tolong comm bila brg diorg takda, lain lah sms 1 sen jek he he he..
maybelline kamu kak tie cari kat airport nanti ek... dont worry.. benda senang cari ok jek...