Jumaat, 25 Mac 2011

Orlando, hari ke 2... Magic Kingdom Disneyland

23 Mac 2011....
kami stay kat hotel ni..
 Ok, hari ni jalan2 ke Disneyworld Magic Kingdom... tempat ni mmg best... dan katanya adalah Disneyworld terbesar di dunia... mana taknya... kat sini ada disney area tersendiri dgn shuttle bus yang sentiasa ada berulang alik dr satu resort ke satu resort di disney ni untuk amik pengunjung.... bas, jalan dan pengangkutan, signage jalan semua ada nama disney dan lambangnya sekali..... besar punyaaaaaaaaaaaaaaaaa......
posing sementara tunggu shuttle bus
Kami tunggu shuttle bas B ke Magic Kingdom.. perjalanan mengambil masa 30 min dgn mengambil penumpang2 dr 2 resort yg belainan juga.  Sesampai je kami kat magic kingdom... tu dia ramai nya orang... kat sini diorg tengah break 1 minggu for spring... maka ramai lah kanak2 dan yg tak berapa kanak2 lg amik peluang bercuti kat sini.... termasuklah kami yg dah lama tak kanak2 lagi ni.... eh tempat tu happening tau... bukan tempat budak2 tau.... tak caya? tengok lah gambar2 kat bawah ni....
pintu gerbang Magic Kingdom
Pengangkutan utama nak ke Magic Kingdom ada 2, melalui monorail atau pun jalan tasik, Ferryboat.... besar tak besar nya 1 park ini aje sampai kena ada 2 jalan masuk... tak mcm kat LA, dia pakai tram je nak angkut pengunjung ke ticket entrance...
Kami pilih Ferryboat nak rasa experience naik ferry dia... ferry dia 2 kali ganda besar dar feri pulau pinang tu.. betulll..... mmg besar giler.... membayangkan betapa ramai nya pengunjung ke situ setiap hari kan...

di pintu gerbang ke ferryboat
tunggu giliran nak naik feri, tp tak lama, anggaran 10 min utk satu2 feri amik pengunjung...
besar kan boat dia?

me and azza
hubby dan Oily

Perjalanan dr point tadi ke entrance park, dlm setengah jam juga...

Ok, dah sampai.. biar gambar bercerita yea...

Next..... entree.....


3 ulasan:

mzhany berkata...

wiiii ensharo sedondon ngan wife dia..hihhiii...


seronok nye kaktie...

kaktie, nak pesan mascara maybelline, negro black. dia nye botol(coverdia) kaler hijau ;)

SweetYatt berkata...

aik... kat kl takdo ke?... insyaallah yea... lor nama dia ensharo? he he..

mzhany berkata...

kak kl xde yang mcm tu sy dah carik hohoho...

eh eh sy je yang panggil mcm tu, selalu tak bunyik L kt blakang...hohoho nk cepat so xbunyik L tuh